2020- 1TR01-KA229-094495_2 "Energy Efficient Houses"

"Energy Efficient Houses" projektas vyksta įgyvendinant Erasmus +  mobilumo programą  2020-1TR01-KA229-094495_2.

Projektas finansuojamas pagal Erasmus +  programą, kurią Lietuvoje  administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Projekto tikslai:

  • Mokytis efektyvių energijos taupymo, medžiagų perdirbimo technologijų, ekologiškos energijos pritaikymo namuose bei bendruomenėje;
  • Pagilinti mokinių teorines ir praktines žinias apie atsinaujinančią energiją, formuoti gamtą bei jos išteklius tausojantį požiūrį;
  • Keistis idėjomis ir praktinėmis žiniomis vizitų metu;
  • Mažinti vartotojiškumą įvairiose srityse;
  • Gerinti ir plėsti mokinių bei mokytojų informacinių technologijų ir įvairių užsienio kalbų žinias, mokyti dirbti programomis,kurios padeda konstruojant energijos efektyvumą taupančius namus;
  • Supažindinti mokinius su šiuolaikinėmis technologijomis ir medžiagomis, kurios naudojamos energiją saugančiuose namuose, tyrinėti atsinaujinančius energijos šaltinius, lyginti kiekvienos šalies šių šaltinių panaudojimo galimybes;
  • Plėtoti Europos mokyklų tarptautinį bendradarbiavimą.

Logotipų konkursas „Energy efficient houses“

Integruotos anglų kalbos ir dvimatės kompiuterinės grafikos pamokų ir modulio metu, anglų kalbos mokytoja Jurgita Edlinskienė pristatė mokiniams Erasmus+ mokyklų mainų partnerysčių projektą „Energy efficient houses“ 212 E10017361 2020-1-TR01-KA229- 094495_2 , kuris kartu su šalimis partnerėmis Latvija, Graikija, Turkija ir Bulgarija vykdomas mūsų mokykloje.

Išklausę trumpą projekto pristatymą, dvimatės grafikos modulio metu kompiuterinio projektavimo operatoriaus specialybės antro kurso mokiniai kartu su profesijos mokytoja Gražina Krumžliene kūrė logotipus tema „Energy efficient houses“.

Iš visų sukurtų logotipų komisijos nariai (praktinio skyriaus vadovė Virginija Balžekienė ir pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas) išrinko du pačius gražiausius ir labiausiai atspindinčius temą logotipus. Komisijos nariai vienbalsiai nutarė, kad gražiausius logotipus sukūrė ir saldžiomis dovanėlėmis buvo apdovanotos Deivina Stankaitytė ir Sabina Zaveckaitė.

Specialus prizas taip pat buvo įteiktas automobilių mechaniko antro kurso grupės mokinei Medeinai Burbulytei už logotipą eTwinning projektui „Every drop counts“.

Už smagią iniciatyvą bei įdomius projektus dėkoja Erasmus+ projekto partneriai.

Mokykloje Graikijos, Turkijos ir Bulgarijos šalių atstovai

2021 m. spalio 4 -8 dienomis pagal Erasmus+ mokyklų mainų partnerysčių programą "Energy Efficient Houses" (2020-1-TR01-KA229-094495_2) mūsų mokykloje svečiuosis Graikijos, Turkijos ir Bulgarijos šalių atstovai.

Pirmoji diena buvo ir darbinga, ir kupina įspūdžių. Svečius pasveikino mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas, gimnazijos skyriaus vedėja Jolanta Balčiūnaitė bei projekto koordinatorė Jurgita Edlinskienė. Partneriai apžiūrėjo mūsų mokyklą, sužinojo, kokias profesijas galima įgyti. Po pietų susitiko su Ukmergės savivaldybės atstovais: administracijos direktoriumi Dariumi Varnu, mero pavaduotoja Agne Balčiūniene bei kitais administracijos atstovais, kurie apžvelgė atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą Ukmergės rajone, pristatė jau atliktus projektus, palygino atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą partnerių šalyse.

Dėkojame savivaldybės atstovams už šiltą priėmimą.

"Energy Efficient Houses“ projekto antroji diena

2021 m. spalio 5 d., antrąją  Erasmus+ mokyklų "Energy Efficient Houses“ (2020-1-TR01-KA229-094495_2) projekto dieną, vyko įvairios veiklos, susijusios su projekto įgyvendinimu.

Partneriai bei mokyklos bendruomenė gavo nelengvą užduotį - dalyvauti Kahoot žaidime. Laimėjo mūsų mokyklos mokiniai, tačiau neblogai sekėsi ir partneriams iš Turkijos.

Vėliau visi išklausė paskaitą apie atsinaujinančią energiją ir žaliąjį Europos kursą. Svečiams mokyklos mokytojai A. Stankevičius bei J. Kvietkauskienė  pristatė Žaliąją klasę, kurios pastatas yra pastatytas naudojant ekologines statybines medžiagas ir šildomas saulės energija.

Partneriai bei mokyklos bendruomenės atstovai gamino vėjo malūnėlius ir kūrė plakatus apie atsinaujinančius energijos šaltinius bei jų panaudojimą. Vėliau svečiai, lydimi mokyklos mokinių bei mokytojų, leidosi į Ukmergės senamiestį atlikti interaktyvias užduotis ir pačiau susipažinti su miestu.

Projekto "Energy Efficient Houses" dalyvių susitikimas Graikijoje

2022 m. birželio 6-10 dienomis Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos atstovai vyko jau į trečią Erasmus + projekto KA 2020-1TR01KA229-094495 "Energy Efficient Houses" susitikimą Graikijoje, kurio pagrindinis tikslas buvo pasidalinti gerąja patirtimi apie energiją tausojančius namus, jų privalumus. Į susitikimą vyko 6 mokiniai: V.Janonis, J. Kanapeckaitė, V. Vaitkevičiūtė, K. Ramaškevičius, T. Rickevičius ir V. Maksimkina. Mokinius lydėjo mokytojai E. Bartkevičienė, A.Cesevičienė, mokyklos direktorius J. Cesevičius bei projekto koordinatorė J. Edlinskienė.

Birželio 6 dieną Kavalos mieste Graikijoje susirinko visi partneriai iš Lietuvos, Turkijos, Bulgarijos. Svečius priėmė 2 EPAL KAVALA technikos vakarinė mokykla, kuri rengia įvairaus profilio studentus: elektrius, IT specialistus, inžinierius, grožio ir sveikatos specialistus. Mokykloje visi parneriai pristatė savo parengtus projektus. Kavalos miesto tarybos prezidentas Kostas Pepanis papasakojo Kavalos rūmų bei miesto istoriją, supažindino svečius su vykstančiais ir būsimais renovaciniais pastatų energiją tausojančiais projektais. Mūsų mokyklos atstovai ir kiti svečiai viešnagės metu susipažino su Kavalos miesto istorija, lankėsi pilyje, apžiūrėjo gynybinę sieną, senovinį akveduką bei Imaretą. Didelį įspūdį paliko Thassos sala ir joje esantis Arkangelo Mykolo vienuolynas bei Alyakio paplūdimys. Vėliau visi dalyvavo Salonikų Noesis technoparke vykusioje virtualioje paskaitoje, diskutavo apie Graikijos namų architektūrą ir natūralias vėsinimo ir šildymo sistemas, aplankė senovinį Philipi miestą.

Graikija mokiniams ir juos lydėjusiems mokytojams paliko labai daug neišdildomų įspūdžių. Projekto dalyviai ne tik aptarė keturių šalių įvairią energiją naudojančių namų panašumus ir skirtumus, bet ir aplankė įspūdingus šios šalies gamtos kampelius, lavino šnekamosios anglų kalbos įgūdžius ir mėgavosi skaniais tradiciniais graikų patiekalais.

Projektas vyksta įgyvendinant Erasmus + mokyklos partnerysčių mainų programos mobilumo projektą KA 2020-1TR01KA229-094495 "Energy Efficient Houses".

Projektas finansuojamas pagal Erasmus + programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Informaciją paruošė projekto koordinatorė Jurgita Edlinskienė

Projekto "Energy Efficient Houses" dalyvių veiklosTurkijoje

2022m. spalio 15-22 dienomis Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos delegacija vyto į ketvirtą Erasmus + projekto 2020 -1TR01KA229 – 094495 "Energy Efficient Houses" susitikimą Turkijoje. Mokiniai šia tema turėjo paruošti skaidres ir pristatyti savo pastebėjimus partneriams iš Graikijos, Bulgarijos bei Turkijos. Į kelionę vyko KPO/20 grupės mokinė Gabija Kaišaitė, V/21 grupės mokinės Benita Belapetravičiūtė ir Brigita Belapetravičiūtė, lydimos mokytojos Dovilės Taparauskienės ir projekto koordinatorės Jurgitos Edlinskienės.

Visų projekto delegacijų susitikimas ir darbas vyko Gaziantepo mieste. Tai miestas, esantis pietinėje Turkijoje. Jis yra netoli Sarcirsuju upės, Eufrato upės intako, kalkakmenio kalvose į šiaurę nuo Alepo, Sirijoje. Miestas yra strategiškai patogioje vietoje, netoli senovinių prekybinių kelių, o pastarieji kasinėjimai atskleidė keramikos fragmentus, rodančius gyvenvietę IV tukstantmečio pradžioje prieš Kristų. Gaziantepą supa  pistacijų sodai, vynuogynai, alyvmedžiai bei riešutų giraitės. Miestas garsus chalvos, vynuogių konservų gamyba, pistacijų plantacijomis, baklava.

Jau pirmąją atvykimo dieną (pirmadienį) aplankėme Solarturk saulės panelių gamyklą, Gaziantepo ekologinį namą, grožėjomės Gaziantepo parkais. Antradienį važiavome  į mokyklą, kurioje  vyko visų delegacijų paruoštos prezentacijos : Saulės baterijų naudojimo poveikis – atsinaujinančios energijos šaltiniai; Apšvietmas išmaniuosiuose namuose; Durų ir langų instaliacija; mokiniai konstravo ekologinį namą naudodami 3D modeliavimo programą. Trečiadienį aplankėme  senove dvelkiantį Zeugma mozaikų muziejų, karo muziejų, kitas istorines vietas. Ketvirtadienį vaikščiojome apie senovinio miesto Zeugma griuvėsius, plaukėme laivu Euphrates upe  iki paskendusio miesto Halfeti, vaikščiojome senovinio miesto Urfa gatvėmis.

Penktadienį atsisveikinome  su naujaisiais draugais, gavome sertifikatus ir kupini daug įspūdžių šeštadienio naktį pradėjome kelionę į savo taip mylimą Ukmergę.

Projektas vyksta įgyvendinant Erasmus +  mobilumo programą  2020-1TR01-KA229-094495_2.

Projektas finansuoti pagal Erasmus +  programą, kurią Lietuvoje  administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

National CPR association